Vilnius

Vilniaus arkivyskupijos Caritas Socialinė ir sielovadinė pagalba namuose

Apie mus

Iki 2010 m. Vilniaus Caritas neorganizavo lankomosios priežiūros namuose veiklos. Tačiau buvo savanoriškų iniciatyvų, kurių metu savanoriai lankė senyvo amžiaus, neįgalius, pagalbos reikalingus žmones namuose, jiems padėjo, su jais bendravo.

Nuo 2010 m. spalio mėn. ši veikla vyksta organizuotai. Joje dirba įdarbinti žmonės (galintys visą savo darbo laiką skirti senyvo amžiaus žmonių pagalbai), bei savanoriai (įsipareigojantys 1 – 2 kartus per savaitę lankyti pagalbos reikalingą žmogų namuose).

Organizuotai pradėti šią veiklą paskatino drauge su Lietuvos Caritu (esančiu Kaune) vykdomas Europos sąjungos projektas „Modernus bendruomeninis šeimos ir darbo įsipareigojimų derinimas“. Gavę šio projekto finansavimą Vilniaus Carite galėjome įdarbinti 4 darbuotojus, teikiančius pagalbą seno ir sergančio asmens šeimos nariams. Carite dirbantys žmonės su savanorių pagalba lanko žmones namuose ir jų artimiesiems padeda tvarkytis buityje, prižiūrėti sergantįjį; pasilikdami su sergančiuoju sudaro galimybę šeimos nariams išeiti į darbą, dalyvauti darbo rinkoje ir pan.

Deja, dirbantieji šiame projekte gali padėti asmenims, turintiems darbingo amžiaus artimąjį. Tai reiškia, kad vieniši, ir reikalingi pagalbos žmonės, negali būti įtraukti į projektą. Žinoma, stengiamės atsiliepti ir į šių žmonių poreikius: lankome ir juos į pagalbą pasitelkdami savanorius. Dėkui jiems.

Adresas: Odminių 10, Vilnius
Darbo laikas: I, II, III, IV, V- nuo 9:00 iki 17:30 val.

Įspūdžiai iš mūsų veiklos:

Apklausa

Įvertinkite mūsų naująją svetainę!